Game Box

Konzol és pc-s játékok,régi és új,ahogy jön...

Friss topikok

  • thugedge: teljesen korrekt ismertető,gratulálok és ha jól olvastam vmi fórumon,akkor jön majd a 2. rész is v... (2007.08.09. 14:57) És az utolsó játék: Overlord

Linkblog

HTML

És az utolsó játék: Overlord

2007.08.07. 17:44 | Gabe-18 | 1 komment

Ha már az első játékról emlitést tettem akkor talán tegyünk az utolsóról is,amelyhez szerencsém volt.Ez pedig a cimben szereplő Overlord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekes uton jutott az Overlord hozzám,mert alapvetően semmit sem tudtam róla előre.Pedig manapság az internet segitségével a legtöbb játékról már sok információval rendelkezik az ember előre is,hirtelen berobbanó meglepetések ritkák.

Itt mégis ez történt,egyszer csak megjött a demó,amit egy ismerősöm ajánlott,hogy ugyan nézzek már rá,mert nem rossz ez.Be is üzemeltem a Xbox 360-at hogy rápillantsak erre a valamire,és bár nem vágott a földhöz amit láttam,de annyira bejött hogy az egy pályarész végigjátszása után eldöntöttem hogy beszerzem ezt a játékot.A full verzio végigvitele után pedig számomra ennek az évnek az eddigi legkellemesebb meglepetése az Overlord.

De miről is van szó?Az Overlordban egy alapvetően gonosz karaktert irányitunk,akit egyetlen cél vezérel,visszatérése után újra uralma alá hajtani a környéket,közben kipofozni kissé ramaty  állapotú várkastélyát,és annak kincstárát megtömni aranypénzel.Mindezt egy vicces hangulatú,poénokal megtűzdelt játék keretei között,úgyhogy véres horror jelenetkre senki se számitson.

Ehhez pedig keresve se lehetne jobb segitőket találni mint az apró kis lényeket akik hősünket is megtalálták,és azt valamiféle istenként tisztelik.A játékban "minion" néven emlegetett teremtmények lesznek egyre növekvő seregünk katonái.Jó esetben minden piszkos minkát ők végeznek el,nekünk csak távolról kell elégedetten szemlélni az eseményeket. 

A játék során 4 féle minion lesz a segitségünkre.Az alap barna színűek a harcosok.Ők az ellenség elszórt tárgyakat is használják,felveszik a kardot,bárdot,sisakot,de a tökből  faragott sisakban szaladgáló se semmi... A vörös minionok közelharcra alkalmatlanok,viszont nem árt nekik a tűz,tűzlabdákat dobálnak az ellenségre,és el tudják oltani a pályán égő utakat,tárgyakat,igy nem egyszer kulcsfontosságuak lesznek.A zöldek a mérgező gázfelhőket tudják eltüntetni,és harcban sem rosszak ahogy a nagyobb ellenfelekre ráugrálni,aztán szúrják vágják ahol érik.Végül a kékek,akik harcaban teljessen hatástalanok,viszont elbirják a mágikus támadásokat,és fel tudják éleszteni a többi elhalálozott miniont (amig azok teste szét nem foszlik),igy sosem árt ha van velünk pár kékség.Na meg át birnak menni a vizen,amire a másik 3 fajta képtelen,vagy megállnak a parton,vagy belefulladnak.

Az X360 kontrollere tökéletes a kis csapat irányitásához,mig az egyik analóg kar az Overlord irányitására szolgál,addig a másikal a minionokat irányitjuk.Pedig azt hihetnénk,a játék végére akár 35 minion főlé is duzzadó csapatunk irányitása nem lesz egyszerü,de minden tökéletessen a helyén van.A minionokat vezethetjük egy csapatban,vagy egy részüket le is táboroztathatjuk,de kiválaszhatunk akár csak egyet is,akit mondjuk öngyilkos akcióra küldünk egy  időre robannó golyóval.Kijelölhetünk célpontokat akikre egész csapat kis lényt uszithatunk,vagy tárgyakhoz küldhetjük őket hogy azokat elcipeljék.A lényeg hogy minden parancsunkat "ész nélkül" teljesitik,igy ha esetleg a biztos halálba küldjük őket,akkor se fognak ellenkezni...Ugyhogy csak ovatossan.Bár mondhatni,szegény kis lényekért nem kár,hisz könnyen pótolhatjuk a veszteséget.A minionok gyüjtéséhez,különböz legyilkolt ellenségek után maradó kis gömböket kell összeszedni.Pl. az egyszerü birkák leölése barna miniom gömböt eredményez,a tüzes bogarak után maradó vörös gömb,nyilván vörös miniont,és igy tovább.A minionokat a pályákon elszortan elhelyezkedő teleportokból hivhatjuk elő,vagy vissza is küldhetjük öket ha ugy van kedvünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ellenfeleink szintén változatossak lesznek.Embereken gonoszkodó félszerzetek,sötét erdőkben bújó elfek,aranyat zsákszám bányászó törpék,vagy tudatlan zombihorda.Segitőink is akadnak,elsősorban a "fő" minion,aki a várból követi nyomon az eseményeket és ad néha instrukciókat,vagy a későbbiek során várunk úrnője,akit szintén nekünk kell kiszabaditanunk a fogságból,utánna persze az ő megmentő hősével marad.Ezek lennénk mi...

Gonoszságunk mértékét mi határozhatjuk meg,a játék során néhány kulcspontot döntéseket hozhatunk,pl. a falu elrabolt élelmiszerkészletét megtarthatjuk magunknak,vagy vissza is adhatjuk.Értelemszerüen gonoszságunk nő,ha elvesszük a kaját.Egy százalék számlálón kéne elérnünk a 100%-ot ha mi akarunk lenni a legrettegettebb úr.Ami mondjuk nem könnyű,én a végigjátszás alatt 30%-ig se jutottam,és a elfek szent ligetét is csak véletlenül gyujtotta fel egy vörös minionom mikor az egyszervút probálta eltalálni... :-)

A várban amúgy lesz majd kovácsműhely is,ahol magunknak készittethetünk jobb fegyvert,páncélt,sisakot,ami mindenképp hasznos,még ha legtöbbször nekünk nem is kell harcba avatkoznunk,néha jól jön ha mi is oda tudunk sózni egyet a komolyabb ellenségeknek.A vár arénájában meg a már leölt ellenfelek ellen vivhatunk újabb harcot,a minion közönség legnagyobb örömére.Meg a magunkéra,mert igy egy csomó minion gömböt gyüjthetünk rövid idő alatt.

A játék kivitelezése teljessen megfelel a mai követelményeknek.A grafika szép szines,kicsit vicces hangulatú,ami mondjuk az egész játékra jellemző.A hangok,zenék szintén telitalálat,az animácio is megállja a helyét.A hangulat pedig visz mindent.Egy élmény mikor kis csapatunk beszabadulva valahova tör zúz,egy-egy minion vidáman ünnepel mikor valami hasznosat lel magának,vagy lélekszakadva rohan felénk hogy az imént talált aranypénzeket,vagy mágikus italokat átadja nekünk,imádott urának.

Az Overlord ráadásul nem egy túl nehéz játék,igy szinte bárkinek ajánlható.Az egyetlen nagyobb hiba hogy nincs benne térkép,igy néha bizony megkavarodhat az ember hova is kéne menni éppen,vagy hogy az adott helyre hogy is lehet eljutni.De kis keregélés után nem lesz gond szerintem senkinek sem.

 

Értékelés: (Xbox 360 verzióról) 

 Grafika:       8/10

 Hang-Zene: 9/10

 Hangulat:    9/10

               Összhatás: 9/10

Verziok: Xbox 360,PC

            

 

Címkék: ismertető

A bejegyzés trackback címe:

https://gamebox.blog.hu/api/trackback/id/tr47134621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thugedge 2007.08.09. 14:57:47

teljesen korrekt ismertető,gratulálok
és ha jól olvastam vmi fórumon,akkor jön majd a 2. rész is
várjuk
süti beállítások módosítása