Game Box

Konzol és pc-s játékok,régi és új,ahogy jön...

Friss topikok

  • thugedge: teljesen korrekt ismertető,gratulálok és ha jól olvastam vmi fórumon,akkor jön majd a 2. rész is v... (2007.08.09. 14:57) És az utolsó játék: Overlord

Linkblog

HTML

Bio"demo"shock

2007.08.16. 15:07 | Gabe-18 | Szólj hozzá!

A Bioshock az idei öszi-téli játékáradat egyik legnagyobb cimének ígérkezett,és még a rendkivül erős felhozatalban is külön figyelmet érdemelt a játékosok nagy részétől.Egyes hiresztelések arról szóltak hogy nem lesz kiprobálható demo a játékból,de aztán a készitők végül változtattak ezen az állásponton,és pár napja az Xbox Live-ra felküldték a játék bemutatóját.A pc-s játékosoknak egyelöre várniuk kell,elképzelhető hogy nem lesz pc-s demo a játék boltokba kerülése előtt.

Jópár előzetes video nyomán már volt elképzelésem mit is lehet a Bioshock-tól várni,de mégis érdeklődve inditottam a demot,mert pár vélemény szerint már ez alapján is új etalon a játék.

Egy repülőgépen ülve kezdünk,ami rövidessen a óceánban végzi.Csodák csodája nem pusztulunk el a katasztrófában (úgy jó rövid játék lett volna...),hanem némi viz alatti bugyborékolás után a felszínre evickélünk.A közelben a vizből egy hatalmas világítótorony szerü épület emelkedik ki,ahová egy lépcsősoron fel is juthatunk.Már itt megmutatkozik a játék egyik legnagyobb erőssége a grafika.Az Unreal motor eddig talán még nem látott fordulatszámon dolgozik.A vizeffekt sosemlátott minüségű,ahogy a roncsok égnek körülöttünk az szintén fantasztikus.Az épületben egy liftet találunk,amivel az oceán mélyére jutunk le rövidessen,és ott megcsodálhatjuk az Andrew Ryan által létrehozott fantasztikus víz alatti várost.Ez a Ryan nem olyan mint akit meg kellett menteni annó a Tom Hanks-nek,mint majd a játék folyamán megtudjuk ez valami kissé (nagyon?) hibbant zseni lesz.

A játék 1960-ban játszódik,és a viz alatti város épitészete,kialakitása,berendezése,de az egész hely által sugárzott hangulat ehhez a korszakhoz igazodik.Ahogy megpróbálunk valami kiutat keresni,és egyben felfedezni a helyet,szinte folyamatossan a 50-es évek zenéi szólnak az elszórtan elhelyezett rádiókból.A rövidessen feltűnü ellenfelek öltözködése is a kornak megfelelő divatot követi,már ami megmaradt belőlük,mert rá kell jönnünk a csodás várost már mutánsok,és ismeretlen szörnyek lakják.Ezeket kezdetben csak egy fém kulcsal ütjük-vágjuk,de hamar rájöhetünk hogy ez hosszutávon édeskevés.De nem kell izgulnunk,lesz itt speciális elektromos rázás,felgyujtás,fagysztás,hogy az általunk megszerezhető mutáns képességeket emlitsem,de a pisztoly,golyoszoró,célkövetös rakéta se marad el,a hagyományos fegyverek kategóriájában.

Ellenfeleink kellően elborult horrorisztikus figurák,kezdve az egyszerü,még csak enyhén mutálódott férfi-nő párostól,a bájossan borzalmas kislányig aki a holtestekből próbálja kinyerni a túléléshez szükséges ADAM nevű szert.Na meg persze az őt védő,a játék védjegyévé váló karakter,az óriási búvár ruhába bújt lényig,a "Big Daddy"-ig.De még jópár furcsa figura feltünik majd a full játékban nyilván.

A városnak valamiféle speciális védelmi rendszere is lehetett,ezekkel is összefuthatunk telepitett gépfegyverek,vagy kis röpködő robotok képében.Ha egy ilyen robotot leszedünk utánna egy kis logikai minijáték keretében megkisérelhetjük "meghackelni" ,ha sikerül akkor utánna pusztulásáig minket segit.De a hirek szerint majd az élő karaktereket is egymásnak ugraszthatjuk,nekünk meg csak ki kell várni ki kerül ki gyöztessen a csatából.

Ebből is látszik hogy a játék hangulatában és ötleteiben is megkisérel a grafika nagyságaihoz felnőni,és nem csak egyszerüen egy "szép" játék lenni.Már pedig a jó grafika,horrorisztikus hangulat,ötletes harcok és lehetőségek,aprolékos történet,ez igy együtt nem tünik rossznak,sőt egy igazi klasszikusnak tűnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az biztos hogy a demó alapján a Bioshock talán az eddigi legerősebb játék lesz Xbox360-ra,grafikailag tényleg csak a Gears of War-al lehet egy szinten emlegetni,de összhatásában talán túl is megy azon.A játék nagyon szép telt szinekel dolgozik,a vizalatti város neonfényei rettentő jól mutatnak,de igaz ez a belső terekre,szobákra is.És még ha egy "sötét" játékról is beszélhetünk,egész más ez a sötétség mint az amit pl. a Doom3-ban tapasztalhattunk.

Mindezt pc-n nem lesz egyszerü podukálni,se látványban,se folyamatos futásban,az biztos hogy egy kisebb "atomerőmüvet" be kell a játék alá épiteni.De akár 360-on,akár pc-n,a Bioshock az idei éve egyik legnagyobb dobása lehet.

 

Címkék: demo ismertető

A bejegyzés trackback címe:

https://gamebox.blog.hu/api/trackback/id/tr71141594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása